Klaproos
Iris versicolor

Herbruikbare beker

Of het festival zo proper is als bij jou thuis? En, of! Ben je al eens naar Ottertrotter geweest? Nee? Dan is het hoog tijd want met de herbruikbare bekers die worden ingezet tijdens de festivaluren, geniet je van een proper festivalterrein en backstage worden deze bekers opnieuw proper gemaakt dankzij onze ecologische wasstraat. Net alsof Mr. Eco Proper is langs geweest.

Bij het inruilen van je herbruikbare beker ontvang je die extra tien cent die je oplegt bij het kopen van je bonnetjes. Geen gedoe en je gaat voor een reductie in afval.

Afval

Sensibilisering rond sorteren primeert en in samenwerking met Ivarem sorteer je zowel Rest als PMD. Eten krijg je natuurlijk geserveerd in een bordje of potje maar ook hier hebben we een alziend oog voor duurzame en recycleerbare materialen.

Onze eco-gang staat op de loer en om jou verder te helpen. Sorteren die handel.

Catering

Zowel de artiesten als onze geweldige M-crew genieten volop van gezonde, evenwichtige en vooral vegetarische gerechten met producten die lokaal geteeld zijn. Want een korte-keten-proces is iets dat we alleen maar kunnen aanmoedigen. 

Food voor de festivalbezoeker

Proef van de wereldkeuken en steun toch het korte-keten-proces. Yihaa! Ottertrotter stimuleert de foodtruckeigenaars om finger food aan te bieden en/of duurzame materialen te kiezen om uit te eten. Plastiek is een no go en daar wordt ook op toegezien. Bovendien is 75% vegetarisch. Want voor diegenen die nog niet helemaal overtuigd zijn, geloof ons maar wanneer we zeggen dat vegetarische opties overheerlijk zijn.

Het enige dat we aan jou vragen, is om je afval niet achter te laten aan tafel of op de grond maar ze juist te sorteren. Er zijn tal van sorteereilanden klaar om volgemaakt te worden.

Kom met de fiets

Goed voor de conditie, en ook voor het milieu. Kom en parkeer je fiets zonder zorgen aan het park mét bewaking. Een beloning zit er ook in.

Energie en klimaat

Opbouw en afbraak gebeurt tijdens het festival met elektrische wagens en ook bij leveranciers wordt gekeken op een ecologisch transport. Sfeer en beleving zijn belangrijk maar ook hier moet je milieuvriendelijk denken, en dat doen we met LED aan het podium en een PA die energiezuinig is.

Ook emissies van generatoren worden gecompenseerd.

Ecologische toiletten

Zelfs het kleinste kamertje, aka het toilet, is milieuvriendelijker. Dit jaar werden op Domein Tivoli ecologische toiletten geïnstalleerd en ook hier kan de festivalganger gebruik van maken.

Carpoolen

Hoewel met de wagen komen helemaal achteraan ons lijstje staat, willen we diegenen die van verder moeten komen, niet ontmoedigen. Wat dacht je van carpoolen? Gezellig samen opwarmen in de wagen, met wat salsa- of andere zuiderse beats op de achtergrond? Hoe meer zielen, hoe meer vreugde (maar hou natuurlijk rekening met de maximumcapaciteit in de wagen he ;-).

Veren