Zaterdag 29 juni: 18.30u tot 1u   &   zondag 30 juni: 12 tot 22u

Dit jaar hebben we gekozen om gezellige gesprekken tussen 2 onbekenden te stimuleren. De setting hiervoor is een mobiele bank die in de regenboogkleuren geschilderd is. De gesprekken vinden plaats tussen zoveel mogelijk diverse mensen (afkomst, etniciteit, gender, religie, enz) en daarvoor zullen we gericht ook verschillende mensen op het festival zelf aanspreken.

Ook kunnen ze bijvoorbeeld in gesprek gaan met een bekende Mechelaar (als publiekstrekker) (bijv. Schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen, Gabriella De Francesco, of een bekende artiest uit Mechelen of …).

Het duo doet een gezellige babbel met elkaar terwijl ze van een heerlijke mocktail genieten (voor zij die willen) op het bankje. Wie inspiratie zoekt als gespreksthema kan op een wereldkaart pinnen wat zijn geboortestad is of we zorgen voor enkele vragen die uitnodigen tot een gesprek.

Tijdens het gesprek nemen we (voor zij die dit willen) een foto van het duo op het bankje (tegen achtergrond project de mensen maken de stad) en achteraf krijgen ze de foto mee – een geweldige souvenir van het festival!

Achteraf kunnen de mensen ook op een “wall” (met bijv. een postkaart) een boodschap voor de onbekende gesprekspartner achterlaten en op een kaart van Mechelen hun favoriete plekje(s) aanduiden met een korte anekdote erbij. Dit sluit mooi aan bij het project de mensen maken de stad (https://www.facebook.com/demensenmakendestad/), waar we tijdens Ottertrotter zichtbaarheid aan willen geven.

Onder voorbehoud: ter vervanging van de ‘wall’ met postkaarten, zouden we eventueel een babbelbox plaatsen waar mensen hun feedback kunnen achterlaten over het gesprekje dat ze gehad hebben of een boodschap voor hun gesprekspartner.